Xirivella estrena noves bicicletes de MibisiValencia

Xirivella estrena noves bicicletes de MibisiValencia

"Potenciar la bici és una obligació per avançar cap a un municipi més sostenible, sense oblidar la reivindicació d'un transport públic de qualitat", va subratllar l'alcalde de la localitat, Ricard Barberà. Aquestes declaracions municipals són conseqüència del gran acolliment que, durant aquests quatre anys, ha tingut el servei públic de bicicletes a Xirivella.

Sense anar més lluny, en aquesta localitat es va registrar l'últim semestre de l'any passat el major nombre d'usos, amb un total de quasi 22.000 eixides. Una gran acceptació veïnal si es té en compte que aquesta quantitat de trajectes quasi iguala a la totalitat d'usos produïts en tota l'Horta Sud, amb més de 29.000 viatges. "Només en aquesta legislatura s'ha quadruplicat la seua utilització, gràcies a vincular el servei a les necessitats de la gent jove i el repartiment gratuït de les targetes activades per a usar aquest transport", va subratllar el regidor de Medi Ambient, Boro Montroy. Aquest augment d'usuaris és un dels motius que ha portat a l'Ajuntament a renovar el sistema municipal de bicicletes.

Entre els canvis es troben l'increment de les bancades; a partir d'ara tindran una ocupació del 80%. Un altre de les millores recau sobre la forma de subministrament ; el lloguer es realitzarà mitjançant el renting, garantint el bon estat de les bicicletes durant tota la duració del contracte.